Selecteer een pagina

VH-27 Nieuwbouw villa in Zoersel

Woning gelegen nabij Zoerselbos op een ruim perceel in een verkaveling uit de jaren ’60. Om zoveel mogelijk van de bestaande bomen op het perceel te kunnen behouden werd de inplanting van de woning zorgvuldig bepaald. De woning is gebouwd voor een gezin met 4 kinderen. Flexibiliteit naar de toekomst was een belangrijke wens, net als een ruime eet- en leefkeuken voor het ontvangen van familie en vrienden. Aan de straatzijde werd een laag volume voorzien met garage en inkom. Daarachter bevindt zich het hoofdvolume met 2 bouwlagen dat in een L-vorm is ontworpen. In de holte van de L bevindt zich het terras.

 Zowel in de voorgevel als in het dak is een knik gegeven van 10°. In de voorgevel begeleid de knik de bezoekers naar de voordeur. De patio aan de inkom trekt nog meer het groen van buiten tot binnen in de woning. Privacy blijft behouden door de houten claustra wand. In het dak geeft de knik van 10° extra hoogte aan de badkamer en slaapkamer met dressing van de ouders. Het hooggeplaatste raam zorgt voor avondzon in de slaapkamer en zicht op de kruinen van de eikenbomen, zonder inkijk van de buren.

Voor de materialen werd gekozen voor het gebruik van 3 natuurlijke basismaterialen, een roodbruine handvormbaksteen, polierbeton voor de vloeren en afzelia hout voor het buitenschrijnwerk.

Voor het interieur werd samengewerkt met Puur Interieurarchitecten. Zij kozen voor berkenhoutfineer voor de 2 centrale volumes die het gelijkvloers van de woning indelen en wit als basiskleur voor de overige afwerkingen. De afgeronde hoeken op de 2 volumes benadrukken de tevens halfronde sculpturale trap en verwijzen naar de ronde koepels die hier en daar in de woning werden gebruikt voor het binnenbrengen van daglicht. De ronde en halfronde accenten lopen als een subtiele rode draad door het interieur van de woning.   

Het tuinontwerp is van de hand van tuinarchitect Patrick Verbruggen. Zijn natuurlijke tuinontwerp sluit perfect aan bij de architectuur en het reeds aanwezige groen.  

Kristof Van Hoof Architecten