Selecteer een pagina

VR-51 Verbouwing piramidewoning in Vorselaar

VR-51 Verbouwing van een pyramidewoning uit 1983 – Vorselaar

Deze aparte woning werd midden jaren ’80 door de opdrachtgevers gebouwd. Door de pyramidevorm en de uitgekiende indeling van destijds blijft dit een karaktervolle woning met talrijke mogelijkheden.

Na bijna 30 jaar was het houten schrijnwerk aan vervanging toe en wensten de eigenaars enkele praktische aanpassingen. Belangrijke eisen in dit verhaal waren het gebruik van duurzame, onderhoudsvriendelijke gevelmaterialen en het behoud van het karakter van de woning.

De houten gevels van de eetplaats en de tuinkamer maakten plaats voor een ruwe bruine-rode gevelsteen die een perfect geheel vormt met de bestaande dakpannen. We accentueren het raam van de zuidgeoriënteerde tuinkamer door een omkadering in vezelcementbeplating. Je vindt gelijkaardige materialen aan de inkomhal en aan de garage. Deze zijn voortaan in één nieuw volume samengebracht.

Tijdens deze grondige renovatie maakten we van de gelegenheid gebruik om de platte daken en de gevels naar hedendaagse normen te isoleren. De nieuwe beglazing biedt meer comfort en een lagere energiefactuur.

Kristof Van Hoof Architecten