Selecteer een pagina

S-3 Verbouwing modernistische villa in Brasschaat

S-3 Verbouwing van een patiowoning – Brasschaat

Deze in het groen gelegen jaren ’70-woning werd een tiental jaar geleden aangekocht door een gezin met 3 kinderen. Alle woonfuncties van deze vrijstaande, moderne laagbouwvilla bevinden zich op het gelijkvloers. De centraal gelegen patio geeft deze woning een uniek elan.

Toch drong een grondige renovatie zich op: de woning was niet geïsoleerd en bovendien wensten de bewoners de zolderverdieping nuttig in te richten. Door fasering van de werken bleven de bewoners tijdens de werken gewoon in het huis wonen.

Het linkse zadeldak werd opgetrokken tot een volwaardige verdieping met een multifunctionele woonunit. Qua gebruik evolueert deze unit mee met de wensen van de bewoners: gastenverblijf,  inwonende (groot-)ouders, aparte ruimte voor de opgroeiende kinderen: mogelijkheden genoeg.

Op het gelijkvloers creëerden we een betere relatie met de tuin achter de woning door het openbreken van één van de slaapkamers en het vergroten van de ramen naar de tuin en de patio. Ten slotte besteedden we de nodige aandacht aan duurzaamheidsingrepen: spouwmuren, kruipkelder en zolder werden aangepakt en geïsoleerd. De volledige woning werd voorzien van nieuw buitenschrijnwerk met hoogrendementsbeglazing en een ventilatiesysteem D.

In 2020 werd de voortuin volledig heraangelegd met een zwemvijver die perfect aansluit bij het ruime overdekte terras.

Tuinontwerp: Patrick Verbruggen, tuinarchitect
Zwemvijver en heraanleg voortuin: Cools zwemvijvers en tuinaanleg

Kristof Van Hoof Architecten