Selecteer een pagina

V-35 Nieuwbouwwoning in Broechem

Nieuwbouwwoning met carport – Broechem (Ranst)

Deze woning is eigendom van een nieuw samengesteld gezin met 5 kinderen.

De grote uitdaging in dit project was het realiseren van 6 slaapkamers en 2 badkamers op de bovenverdieping. 

Door de trap centraal in de woning te plaatsen, voorzagen we in een op de tuin uitkijkende zone voor de ouders, bestaande uit een slaapkamer, dressing en een eigen badkamer. Vooraan realiseerden we 5 kinderkamers. Beide zones worden van elkaar gescheiden door een open nachthal. Deze is voorzien van een vide naar de zithoek op het gelijkvloers, die via het raam op de zuid-westgevel zorgt voor daglicht en zonlicht centraal in de woning.

De carport is tevens een overdekte inkomzone naar de voordeur. De uitsnijding in het volume voor de carport en de verder gesloten voorgevel creëert een sterk beeld.

De centrale open trap loopt door tot in de kelder, waar een speelkamer voor de kinderen is voorzien. Door het werken met niveauverschillen zorgen we ook voor daglicht in de speelkelder.

De zuid‑gerichte achtergevel in glas is voorzien van geïntegreerde, automatische zonwering met jaloezieën. Deze zorgt voor een comfortabele binnentemperatuur in de zomer en voor de nodige privacy. Bovendien vormen de jaloezieën een architecturaal element in de gevel. Bewoners kiezen op elk moment de gewenste transparantie van de ramen.

Kristof Van Hoof Architecten